Vår värdegrund

Hur landade vi här?

Koldioxid neutral leverans

Vår värdegrund

Vi har valt att skänka 5% av vår omsättning till välgörenhetsorganisationer, och vi dig möjligheten att välja vilken organisation du vill skänka pengar till vid varje köp. Vi tror att den här modellen är en vinnande lösning för alla parter. För dig som kund innebär det att du kan bidra till viktig välgörenhetsverksamhet utan att det kostar dig något extra. Samtidigt kan du välja den organisation du vill stödja, vilket ger dig en personlig koppling till insatsen. För vårt företag innebär den här modellen att vi kan göra en positiv skillnad i världen samtidigt som vi driver vår verksamhet. 

Genom att skänka 5% av vår omsättning bidrar vi till att stödja viktig välgörenhetsarbete, och ju mer folk som handlar hos oss desto mer pengar skänks till välgörenhet. Vi tror att den här företagsmodellen är bättre än normen idag då den ger oss möjlighet att göra en ännu större positiv skillnad i världen. Vi hoppas att ni vill stödja oss i vår satsning och att ni kommer att handla hos oss för att bidra till välgörenhet. Tillsammans kan vi göra en skillnad och göra världen till en bättre plats. 

Detta är vårt varför och anledningen till att vi valde att starta Project Art. Vi möjliggör därför för dig att välja vart dessa 5% som vi avsätter skall investeras, där du vill se förändring och göra skillnad - Ditt varför.
Allt började med en enkel frågeställning.

”Hur hade världen sett ut om normen i företag var att donera 5% av vinsten till välgörande ändamål?"

Vi är helt övertygade om att världen hade sett helt annorlunda ut om detta var normen inom företagsvärlden, och det är även en förändring som vi vet att fler hade gynnats av. Vi kommer alltid, från första beställningen donera 5% av vår omsättning till välgörande ändamål. 
Antal organisationer som man i dagsläget kan välja mellan
0 st

Hur ska detta gå till?

Om du som gör köpet själv får välja vart en del av pengarna du precis betalat skall gå hade kanske fler intresserat sig för vart pengarna faktiskt tar vägen. Detta har vi nu möjliggjort! I samband med att du köper en produkt hos oss så väljer du också den organisation som du vill att vi skänker 5% av beloppet av produkten till.

Du bestämmer

Det är du som kund får bestämma vart du vill att vi skall skänka pengarna. Vi har lanserat ett donationsprogram där du som kund aktivt är med och väljer vilken välgörenhetsorganisation som vi skall investera till. Vårt mål är uppmärksamma värdegrunden som Project Art står bakom.

Våra produkter är en märkning, ett emblem som du stolt kan hänga upp på väggen eller ställa på din byrå som symboliserar ett medvetet val för att göra världen till en bättre plats. Designad av dig, sammansatt av oss.

CKK-9fqpifgCEAE
Vi på Project Art använder Shopify som e-handelsplattform. E-handelsplattformen Shopify är ett koldioxid neutralt företag och en förebild när det kommer till en hållbar framtid. Som en del av sitt engagemang för att minska klimatförändringarna har Shopify utvecklat en app som heter "Planet".

Appen är utformad för att hjälpa företag att minska sin koldioxidavtryck genom att erbjuda koldioxidneutral frakt och fokusera på borttagning av koldioxid från atmosfären. Traditionellt sett har många företag använt sig av koldioxidkompensation genom att stödja projekt som skyddar skogar eller investerar i förnybar energi. Dessa projekt kan bidra till att minska koldioxidutsläppen men det är inte alltid en effektiv lösning för att minska koldioxidavtrycket. 

Shopify's Planet app fokuserar därför på koldioxidborttagning genom teknologiska lösningar som användning av havsbaserade koldioxidupptagare från företag som Running Tide och Remora. Dessa teknologiska lösningar är viktiga eftersom de ger oss som företag en mer direkt kontroll över vårt koldioxidavtryck och kan användas som en effektiv lösning för att minska koldioxidutsläppen. Genom att använda teknik som koldioxidupptagare kan vi som företag vara med och stödja organisationer som arbetar med att ta bort koldioxid från atmosfären, vilket bidrar till att minska vårt totala koldioxidavtryck.

Vi vill vara med att skapa en förändring och därför har vi valt att skänka mer än tillräckligt för att säkerställa att alla våra leveranser är koldioxid neutrala.

Tack för att du väljer Project Art!

Donationspanelen

Suicide Zero

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Nära 1 500 personer tar sitt liv varje år. De allra flesta kan vi rädda. Suicide Zeros vision är ett samhälle utan självmord.

Vårt bidrag finner du här. 

Cancerfonden

Tillsammans mot cancer

I Sverige får en av tre ett cancerbesked under sin livstid. För att färre ska drabbas och fler ska överleva finansierar vi den främsta forskningen, sprider kunskap om cancer och påverkar beslutsfattare i viktiga frågor.

Vi är en fristående, ideell insamlingsorganisation. Vi får inget statligt stöd utan är helt beroende av gåvor. Var med och bidra till att föra forskningen framåt – tillsammans besegrar vi cancer!

Vårt bidrag finner du här.

Ellas hjältar

Ellas Hjältar rycker in för barn som har det svårt

Ellas Hjältar hjälper barnfamiljer i hela Sverige som drabbats utav något som satt deras vardag i en kamp. Hos Ellas Hjältar väger allas story lika mycket och vi gör allt för att våra familjer ska få den livskvalitet som dem är värda. Vi hjälper även barn som lever tillsammans med ett syskon som drabbats. Dessa barn får ofta stå till sidan då det krävs mycket tid till att ta hand om det andra syskonet. Tillsammans är de hjältar och detta vill vi tacka dem för. Drömdagar, idolträffar, aktiviteter med mera - listan kan bli lång. Vi lyssnar till allas drömmar och tillsammans gör vi familjernas dag oförglömlig. Hos Ellas Hjältar får man inte bara en dröm förverkligad utan hos oss förblir man en viktig familjemedlem och stödet fortsätter.

Hjärnfonden

Ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan

Hjärnfonden är en svensk, ideell organisation som samlar in pengar till forskning och information om hjärnan och dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar.

Vårt bidrag finner du här. 

Djurens rätt

För alla djurs rättigheter!

Djurens Rätt vill förändra för de djur som är flest och har det sämst. De bortglömda, undangömda och ofta namnlösa djuren. Vi vill att vårt arbete för djuren ska ha så stor effekt som möjligt. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna göra skillnad djuren. Det är alla medlemmar och givare som tillsammans är Djurens Rätt.

Djurens Rätt har funnits sedan 1882 och är idag Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 50 000 medlemmar.

Vårt bidrag till Djurens Rätt finner du här.

MIND

Vi ger människor kraft att leva

Genom medmänskliga samtal, kunskapsspridning och påverkansarbete arbetar Mind för ett samhälle som främjar psykiskt välbefinnande. Ett samhälle där människor med psykiska besvär och psykiatriska diagnoser blir respekterade, får det stöd de behöver och där ingen tar sitt liv. Mind driver stödlinjerna Självmordslinjen, Äldrelinjen och Föräldralinjen samt diskussionsforumet Mind Forum.

Vårt bidrag till Djurens Rätt finner du här.

UNICEF

Vi skapar en bättre värld för alla barn

Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Vi vet att det går och vi vet hur man gör. Över hela världen kämpar vi i regerings­korridorer, slum­områden, flykting­läger och avlägsna byar för att alla barn ska få den barndom som de har rätt till. Barn­konven­tionen styr vårt arbete.

Rädda barnen

Varje dag gör vi världen lite bättre för barn

Rädda Barnen är världens största självständiga barnrättsorganisation. Vi finns på plats där vi gör mest nytta för barn i Sverige och runt om i världen. Med fokus på långsiktigt hållbara insatser, gör vi omedelbara och bestående skillnader i barns liv. Vi gör helt enkelt världen lite bättre för barn, varje dag.