Så här tar du fantastiska bilder för dina personliga posters och tavlor!

Så här tar du fantastiska bilder för dina personliga posters och tavlor!
Hej kära kunder!
Tack för att du väljer Project Art för era personliga posters och tavlor. Din passion för fotografi och kreativitet inspirerar oss varje dag. Vi vill se till att dina bilder blir så fantastiska som möjligt när de förvandlas till vackra konstverk, och därför vill vi dela några värdefulla tips för att fånga minnesvärda ögonblick med hög kvalitet.
 
1. Förstå vikten av upplösning
Upplösning spelar en viktig roll när det gäller bildkvaliteten på dina posters och tavlor. För att säkerställa en skarp och detaljerad utskrift rekommenderar vi en upplösning på minst 1000x1000 pixlar. På så sätt får du ett fantastiskt resultat som verkligen framhäver dina bilder.
 
2. Kolla din upplösning i galleriet för iPhone och Android
För att kolla upplösningen på dina bilder i iPhone, öppna "Bilder" och välj den bild du är intresserade av.
Tryck sedan på "informations"-knappen nere till höger, där hittar du upplösningen på din bild.

För Android-användare, öppna "Galleri" och välj den önskade bilden.
Tryck på "Info"-ikonen för att se upplösningen.
 
3. Anpassa till kvadratiskt format för Musiktavlor
För våra populära Musiktavlor är det viktigt att dina bilder har ett kvadratiskt format (förhållandet 1:1). Om ert originalfoto inte är kvadratiskt, behöver ni redigera det för att passa formatet. Detta kan enkelt göras med hjälp av inbyggda redigeringsverktyg på era mobila enheter. I annat fall så gör vi det åt dig för att det ska passa. Risken är då att allt på bilden inte kommer med. 
 
Redigera för iPhone:
  1. Öppna "Bilder" och välj bilden.
  2. Tryck på "ändra" längst upp till höger på skärmen.
  3. Välj den ikonen för att räta upp & beskära längst ned till höger för att justera bilden till ett kvadratiskt format.
  4. När du är nöjd, tryck på "Klar" för att spara den redigerade bilden.
Se videon på hur du gör här
 
Redigera för Android:
  1. Öppna "Galleri" och välj bilden.
  2. Tryck på "Redigera" eller "Redigeringsknappen" beroende på din enhet.
  3. Välj det kvadratiska formatet eller beskär bilden manuellt till ett kvadratiskt förhållande.
  4. Spara den redigerade bilden när du är klar.
 
4. Belysning - er bästa vän
Belysning är nyckeln till att fånga en bilds verkliga skönhet. Försök att fotografera ditt motiv i naturligt ljus eller använda en ljusstark belysning för att undvika mörka eller överexponerade bilder. Undvik att använda blixt, då det kan skapa hårda skuggor och förstöra den naturliga känslan i bilden.
 
5. Färg och komposition
Tänk på färgernas balans och hur de samverkar i bilden. Försök att undvika för mycket kontrasterande färger som kan ta uppmärksamheten från det huvudsakliga motivet. Experimentera med olika kompositioner och se hur olika vinklar kan förändra intrycket av bilden.
 
6. Använd originalfilen
För bästa resultat rekommenderar vi att du laddar upp originalfilen av din bild. Helst ska den vara tagen med mobilens egna kameraapp. Genom att använda originalfilen minskar du risken för komprimering och kvalitetsförlust.
 
7. Undvik komprimering genom meddelandetjänster
Vi förstår att det är enkelt att dela bilder via olika meddelandetjänster, men kom ihåg att dessa i de flesta fall komprimerar bilderna och därmed påverka kvaliteten negativt. Om möjligt, ladda upp bilderna direkt från ditt mobilgalleri till vår webbshop för bästa resultat.
Här är skillnaden på orginalbilden och samma bild som jag sparat efter att den skickats genom Messenger. Som ni ser så har storleken komprimerats med strax över 70%! Har du inte en jättestor upplösning på bilden så kan den bli väldigt liten och resultera i ett väldigt dåligt resultat.
 
Vi är så tacksamma för att ni väljer Project Art för era personliga Posters och Musiktavlor. Genom att följa dessa enkla tips kan ni säkerställa att era bilder blir fantastiska posters och tavlor som ni kommer att älska i många år framöver. Tillsammans skapar vi en gemenskap av kreativitet och skönhet, och vi ser fram emot att se era fantastiska bilder i vår webbshop!
Med vänliga hälsningar,
Teamet på Project Art

RELATED ARTICLES

Donationspanelen